Parc Tawe North

Parc Tawe North

Sector – Retail Signage

isGroup was approached by Picton Capital to act as principal contractor for the delivery of a complete re-brand of the entire Parc Tawe North, a retail park in Swansea.

The scheme included the survey, design, manufacture and installation of high-level frames with flex face boxes, a large illuminated totem, recladding existing signage towers with aluminium tenant panels and illuminated flex face park logos around the four elevations.

Project Delivery

isGroup began with site surveys to ascertain the size of the existing steel work and the widths needed for the new frames to span each shop front, measurements for the existing towers and a clear location to install the new totem. isGroup’s in-house CAD technicians then drew up in 3D modelling software the framework for the high-level signs, totem and recladding the tower signage. The high-level signage proved to be a challenge to design a frame to carry the large flex face signs and suitable for fixing back to the existing structures of the building.

Once approved and adhering to our BS EN1090 class 2 accreditation, isGroup manufactured six large steel frames and brackets. Once completed large flex face tenant boxes were made to go on the frames with internal LED illumination. The towers consisted of several folded aluminium trays, painted to brand colours with printed vinyl tenant logos and illuminated flex face boxes. The totem was fabricated from an internal steel frame, clad in folded aluminium panels, cut out tenant details and logo name, with back internal LED illumination and vinyl graphics.

Whilst in manufacture, management and planning was continuous to ensure we hit the client’s deadline and limit any trading disruption. To help fulfil the deadlines set by the client work was continued into the night. isGroup were also asked to manage, review and audit a company who were hired to paint the existing cladding and canopies around the park to bring in line with the new branding. isGroup had SMSTS operatives onsite to oversee all works with regular monthly audits to inspect the safety of the site and reporting back to the client.

More than Signage

Works commenced onsite with groundworks and the base work for the totem, before moving onto the high-level signs for the tenants around the park. This involved removing brickwork from the pillars on each shop front, drilling out the steelwork ready for the brackets and frame. The brackets and frame were lifted into position using a Hiab lorry and guided into place and secured before finishing off with installing the large flex face boxes and skins. All this proved challenging due to weather conditions during the winter months and further restrictions by the council. The council restricted work during the evening hours leading to the use of hand tools and machinery engines switched off when in position, so as not to disturb local residents.

This all caused issues with fulfilling the client’s deadlines, however we managed to finish the works required which proved a huge success, and we were later awarded the second phase of the works.

More of our work

Ellesmere Port Sports Village EPSV
Metquarter, Liverpool