Arbeta

Arbeta

Sector – Office & Commercial Property Signage

Arbeta is the third project (alongside The Space and The Sharp Project) which is designed to help grow the creative and digital sectors within the Manchester region.

isGroup was invited back to manufacture and install the signage scheme for the newly remodelled office building ‘Arbeta’ after the successful involvement in the first two projects.

Project Delivery

Arbeta is a design-led space rich building, with amenities for growing businesses and where flexibility and connectivity come first. This new kind of workspace, designed as a hub for tech and creative business minds, required a tenant directory board to sit behind the reception desk.

isGroup’s solution consisted of an acrylic illuminated pegboard. Due to the unusual nature of the sign isGroup went through a lengthy prototyping process of testing out different acrylics, hole sizes and illumination methods, ensuring the desired affect the client wanted.

Each tenant is placed on its own section of acrylic, that acrylic contained rods at the back of it, these rods would then slot into place on the perforated acrylic board behind. This allowed for tenants to be moved and added with ease, creating an ever-evolving architectural installation and an eye-catching entrance focal point, as well as an informational sign.

Internally isGroup provided modern signage and graphics throughout the building, including hanging signs, projecting signs, directional and door signs – all made from opal acrylic with vinyl graphics applied to the face and supporting illuminated acrylic café signage to suit.

Light and Bright

To improve the quality of the workspace, maximise the lettable area and enhance activity, the internal courtyard walls were removed and replaced with glass to maximise natural light. isGroup manufactured over 300 meters of window manifestations to accompany the extensive glass windows.

Externally isGroup produced at set of built-up rimless opal acrylic letters with LED illumination to the face. This modern clean look completed the scheme and created a bold, bright, innovative space for businesses to put down new roots and grow.

More of our work

Ellesmere Port Sports Village EPSV
Metquarter, Liverpool